4 mei 2019

Frits en Barbara Barend

Op zaterdag 4 mei 2019 heeft ook in Bodegraven de jaarlijkse 4 mei herdenking plaatsgevonden.

De herdenking werd georganiseerd bij het monument op algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde te Bodegraven.

Drie dames van Studio Forza (Kim, Mirthe en Eline) zongen en dansten een lied voor en over Anne. Ankie Verbree en Ria van Lent brachten een voordracht, begeleid door Hans de Goede op accordeon. We stonden stil bij o.a. de 41 Bodegraafse oorlogsslachtoffers, door hen te symboliseren met behulp van vrijwilligers tijdens het voorlezen van de namen door Cock Karssen.

De muzikale omlijsting van de herdenking werd verzorgd door Herman Singers. Zij brachten een divers repertoire, met nummers van o.a. Marco Borsato tot Margaret Dryburgh. Astrid van der Wals verzorgde de Last Post.

Aansluitend aan de herdenking vervolgde het programma zich in het Evertshuis. Frits en Barbara Barend spraken samen hun ‘4 mei gedachtes’ uit. Dit deden zij mede op basis van hun eigen afkomst en familiegeschiedenis. Beiden zijn erfgenamen van de ‘oorlogsgeschiedenis’. De muzikale omlijsting werd verzorgd door klezmerband Di Grine Hartski.

Het scholenproject bestond dit jaar uit een vertelling door Cock Karssen. Zij vertelde op basisscholen verhalen over en uit de oorlog. Ze werd met veel belangstelling ontvangen.

Bekijk de impressie van de herdenking hieronder.
Foto’s: digitale bodegraafse kant en RTV Bodegraven.
(beweeg de curser over de foto’s en zie die in groter formaat)