4 mei 2018

De herdenking van 4 mei 2018 werd georganiseerd bij het monument op algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde te Bodegraven.

Els Versteegt droeg tijdens de herdenking een gedicht voor dat Dirk Jan Warnaar in 1975 schreef over 4 mei. Ook Ankie Verbree en Ria van Lent verzorgden een bijdrage, in de vorm van een voordracht. De namen van de gevallen oorlogsslachtoffers uit Bodegraven werden gelezen door Cock Karssen.

De muzikale omlijsting van de herdenking werd verzorgd door Jorieke van Hall (zang), Petra van Hall (piano), Matthias van Hall (gitaar) en Astrid van der Wals (trompet). Zij speelden een divers repertoire, met nummers van o.a. Marco Borsato tot Oscar Hammerstein.

Het scholenproject bestond dit jaar uit een vertelling door Cock Karssen. Zij vertelde op basisscholen over het verzet in de oorlog. Zij werd met veel belangstelling ontvangen.

Afgelopen november hadden wij onze eerste vergadering om weer een mooi 4 mei-programma te maken. Dirk Jan Warnaar was daar nog bij. Een maand later werd hij ziek en helaas is hij op 31 januari overleden. Hij was de oprichter van de 4 mei herdenking in Bodegraven, met zijn creatieve en muzikale inbreng inspireerde hij ons altijd. We missen hem enorm. We zijn dankbaar dat hij in grote lijnen deze herdenking nog heeft meebedacht.