4 mei 2023

Op donderdag 4 mei 2023 zal ook in Bodegraven de jaarlijkse dodenherdenking worden georganiseerd. De bijeenkomst vindt plaats bij het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde. Het programma begint rond 19:30 uur en de toegang is vrij.  

Herdenking begraafplaats
Tijdens de herdenking worden de namen van alle Bodegraafse oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereld Oorlog genoemd door Cock Karssen. Drifa Bakkali zal een aantal gedichten voordragen. Het Bodegraafs Vocaal Ensemble, onder leiding van John Bouwmans, verzorgt de muzikale omlijsting van de herdenking. Zij worden begeleid door pianist Pascal van den Dool. Astrid van der Wals speelt het taptoe-signaal.

Hoeft een naam iets?
Aansluitend vindt in het Evertshuis het vervolg van de herdenking plaats, met een programma in woord, beeld en muziek. Met medewerking van o.a. muziekformatie Apassie, celliste Orly Guldemond en sprekers Jackie van der Vlis en Luuk van Duuren. Aanvang 20:45u, toegang is vrij.

Scholenproject
Ieder jaar verzorgt de Stichting 4 mei herdenking Bodegraven een scholenproject. Ook dit jaar was Cock Karssen te gast in diverse groepen 7 en 8 van Bodegraafse basisscholen, om te vertellen over de oorlog in Bodegraven. Dit jaar aan de hand van dagboeken die 2 Bodegraafse jongens in de oorlog schreven.

Op 4 mei 2023 worden door de Stichting 4 mei herdenking Bodegraven bloemen gelegd bij:

– het monument op de algemene begraafplaats Vredehof aan de Noordzijde;
– het monument voor de familie Gans aan de Emmakade;
– de herinneringsplaquette voor Siem van Veen in het voormalig stationsgebouw;
– het 4 mei monument op het Raadhuisplein.